Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Numarul emigrantilor moldoveni in Marea…

Numarul emigrantilor moldoveni in Marea Britanie creste

Asociatia moldo-britanica pentru cultura si dezvoltare Vatra, fondata de un grup de cetateni ai R.Moldova in seara zilei de 18 noiembrie, isi deschide usile pentru cetateni ai Republicii Moldova, aflati in Marea Britanie.

Membrii Asociatiei Vatra isi propun sa ofere sprijin migrantilor din R.Moldova, sa pastreze si sa promoveze traditiile si cultura nationala, sa coopereze cu organizatii guvernamentale si non-guvernamentale din Republica Moldova, Marea Britanie, alte ţări ale lumii, sa contribuie la realizarea programelor nationale de dezvoltare, precum si la combaterea saraciei si la ridicarea nivelului de trai al cetatenilor tarii lor de origine.

„Desi in Marea Britanie diaspora moldoveneasca exista de mai multi ani iar numarul celor veniti din Moldova inregistreaza o crestere, pina in prezent n-am prea reusit sa ne intrunim intr-un mod organizat. Speram Asociatia Vatra sa ne ofere aceasta posibilitate pentru ca dorim sa edificam o formatiune simpatica tuturor compatriotilor nostri din Marea Britanie, dar si sa demonstram ca impreuna suntem capabili sa facem lucruri frumoase si utile.” – sustine Tamara Schiopu, membru-fondator al Asociatiei Vatra.

„Intentionam sa cooperam activ cu Ambasada Republicii Moldova de la Londra, dar si cu societatea civila din Moldova si din Marea Britanie, cu diaspora moldoveneasca din alte tari si cu reprezentantii sferei de afaceri, pentru a obtine sprijinul financiar necesar in atingerea scopurilor Asociatiei.” – precizeaza dna Schiopu.

 Printre membrii fondatori ai Asociatiei Vatra se numara jurisiti, oameni de afaceri, studenti, specialisti in tehnologiile informationale.

 Prima intrunire publica a Asociatiei Vatra va avea loc la 15 ianuarie si va fi dedicata sarbatorilor de iarna. Detalii despre acest eveniment vor fi anuntate ulterior.

Asociatia moldo-britanica pentru cultura si dezvoltare Vatra, care a fost infiintata pe 18 noiembrie 2010 la Londra, are statut de asociatie de membri, non-profit, este neafiliata politic si neinregistrata administrativ.

 Doritorii de a participa la intrunire ori de a adera la Asociatia Vatra sunt invitati sa contacteze membrii-fondatori pe adresa info@vatra.org.uk

 Comunicat al Asociatiei Vatra

La intrunirea publica din 15 ianuarie 2011 vor fi posibile filmari si fotografiere. Pentru orice detalii puteti contacta membriii-fondatori pe adresa: info@vatra.org.uk